Arrangementer 2021

Vi har mange arrangementer i støbeskeen, men vi kan først annoncere dem, når aftalerne er på plads i forhold til corona restriktionernefiniseringen af “Steder” d. 2.maj vil forhåbentlig være det første arrangement.

Vi kan dog røbe, at vi har planlagt, at arrangere en fælles spisning i “Madmødet” i maj, i Skiveegnens Kulturuge i juni er en koncert med “The Quiggs” og “Snak om kunst i Da Winti” på programmet og Da Winti tilbyder “Sommerskoler” og “Sommeraktiviteter” i Skive Kommunes sommerprogram.

Limfjordsferiens “Lokale Fortællinger” om Kunst i Selde og den traditionelle koncert foran Da Winti med musikere fra Fur kan vi forhåbentlig også gennemføre.

Ferniseringen af “Børne-kunstudstillingen i September” bliver sikkert et særligt højdepunkt.

Vi annoncerer arrangementerne her på siden, så snart de er fast aftalte – og forhåbentlig mulige!

Kunstudstilling på Da Winti og i byrummet i Selde og Thorum

Gå en tur langs hovedgaden i Selde og helt op til Fursund Idrætshal og se de seks smukke lyskasser på husene med Jacob Tue Larsens billeder fra Fursundegnen. Langs denne vej vil du også kunne se nogen af de skulpturer, som er lavet i Selde af professionelle billedkunstnere – det bedste er, at du henter en folder om værkerne i Skulpturlandsby Selde i Dagli’Brugsen.

”Steder” – et udstillingsprojekt på Fursundegnen fra 31.okt. 2020 til 02.maj 2021

Billeder af Jacob Tue larsen

Fernisering lørdag, den 31.oktober, kl. 15

Finisering, søndag, d. 2. maj, kl.15-17

i Da Winti, Furvej 14, 7870 Roslev

Udstillingen er åben efter aftale : 2172 8772, så længe udstillingen varer.

Jacob Tue Larsen (JTL) er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i København. Han arbejder med sine fotografier som en ”kunstmaler” og giver sine billeder et meget utraditionelt udtryk, som tryllebinder betragteren på en overraskende måde. Man bliver ikke træt af at betragte hans billeder, fordi man oplever usædvanlige, intense synsindtryk. Mange landskaber har han fået udpeget af lokale beboere, som steder, de er særlig glade for i deres hjemegn.

Udstillingen kan ses på Da Winti i ”Den blå Sal” og fem forskellige steder i Selde, hvor der er ophængt lyskasser. Skive Kommunes Kulturpulje, Aktivitetsforeningen for Selde og Omegn og Da Winti i Selde støtter udstillingen med penge eller råd og dåd og glæder os over resultatet. 

I caféen kan du købe kaffe/te og hjemmebagt kringle.

Vi har også foldere, som viser på hvilke huse i Selde de syv lyskassér er anbragt – så kan man gå en tur i den hyggelige landsby med de mange skulpturer efter kaffen – især i skumringen er billederne i lyskasserne særlig smukke.

Guidet rundvisning: 2172 8772 ell. 2444 3202

Seværdighedsskiltet viser vej fra Fur Landevej ind til kulturhuset Da Winti, Skulpturlandsby Selde, Seldeco og Selde Kirke med udsmykninger af Erik Heide (Mors). Der kan bestilles rundvisninger – det koster kr. 50 pr. person. Beløbet går til Skulpturlandsby Selde.

Foldere, som viser hvor de enkelte værker kan ses, kan hentes i Seldeco, Da Winti og i dagli’brugsen i selde, som “altid” har åbent.

Skulpturlandsby Seldes kunstudstilling 2020

På grund af corona-krisen måtte den planlagte kunstudstilling med kunstnere, børn og unge denne sommer udskydes til næste år. Det er vi meget kede af, men det kunne ikke gennemføres.

I 2021 skal arbejdet med børn og unge på Nordsalling i samarbejde med en række skoler gennemføres. Arbejdet med at gøre “gartnergrunden” til Seldes Skulpturhave er i gang – der bliver skabt en ny tilgang til området og i løbet af efteråret vil der åbnes for offentlig tilgang til haven.

Fest foran Da Winti fordi Skulpturlandsby Selde fik tildelt “Den midtjyske kulturpris 2019”, hovedprisen på kr.50.000, d.25.06.2019

Kunstudflugt til Skulpturlandsby Selde

Der er så meget kunst at se i Skulpturlandsby Selde! I forhold til indbyggertallet er det den landsby i Danmark, hvor der er mest kunst pr. indbygger.

Foldere om skulpturerne kan hentes i Dagli’ Brugsen, i Da Winti, i Selde Kirke og i Seldeco. Der er kort over placeringen af de enkelte værker, så man selv kan finde dem på en rundtur og desuden er der særlige foldere om udstillingerne i 2017 – 2019. De viser de nye værker og de kunstnere, som har lavet dem. Vil man besøge Da Winti kan man lave en aftale (21728772), og det er også muligt at bestille frokost eller kaffe og kringle, så man har kræfter til at nyde kunsten!

Karin Lorentzen: Seldefadet – hænder der bærer

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close