Arrangementer 2020

Foreningen Fursundegnen holder informationsmøde på Da Winti

Stafetten skal gives videre!

Foreningen Fursundegnen på Nordsalling planlægger generationsskifte og inviterer alle interesserede til informationsmøde om foreningens historie, nutid og fremtid.

Mødet finder sted på Da Winti, onsdag,d. 25.11.kl. 19 – 21

Alle er velkommen – aktuelle Covid19-regler overholdes

Kunstudstilling på Da Winti og i byrummet i Selde og Thorum

Jacob Tue Larsen: RAPS

”Steder” – et udstillingsprojekt på Fursundegnen fra 31.okt. 2020 til 27.marts 2021

Fernisering lørdag, den 31.oktober, kl. 15 – 17, på Da Winti, Furvej 14, Selde

Jacob Tue Larsen (JTL) er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i København. Han arbejder med sine fotografier som en ”kunstmaler” og giver sine billeder et meget utraditionelt udtryk, som tryllebinder betragteren på en overraskende måde. Man bliver ikke træt af at betragte hans billeder, fordi man oplever usædvanlige, intense synsindtryk. Mange landskaber har han fået udpeget af lokale beboere, som steder, de er særlig glade for i deres hjemegn.

Udstillingen kan ses på Da Winti i ”Den blå Sal” og fem forskellige steder i Selde, hvor der er ophængt lyskasser. Skive Kommunes Kulturpulje, Aktivitetsforeningen for Selde og Omegn og Da Winti i Selde støtter udstillingen med penge eller råd og dåd og glæder os over resultatet. 

Udstillingen er åben hver søndag eftermiddag i november fra 15 – 17.30, og i øvrigt efter aftale : 2172 8772, så længe udstillingen varer.

I caféen kan du købe kaffe/te og hjemmebagt kringle.

Vi har også foldere, som viser på hvilke huse i Selde de syv lyskassér er anbragt – så kan man gå en tur i den hyggelige landsby med de mange skulpturer efter kaffen – især i skumringen er billederne i lyskasserne særlig smukke.

Vi glæder os til at se jer.

Det måtte jo komme: Koncerten aflyst!

De fire musikere havde planlagt en tourné i Tyskland, Danmark, Holland og England, som umuligt kunne gennemføres under nuværende omstændigheder. De har planer for næste forår – man har jo lov til at håbe

Men – Du / I kan forberede jer til koncerten!

I Seldeco og på Da Winti sælges de sidste nye CD’er som Projekt Blackbird har udgivet til en særlig “Seldepris” på kr.75!

Projekt Blackbird

https://projectblackbird.bandcamp.com/album/endurance

Guidet rundvisning: 2172 8772 ell. 2444 3202

Seværdighedsskiltet viser vej fra Fur Landevej ind til kulturhuset Da Winti, Skulpturlandsby Selde, Seldeco og Selde Kirke med udsmykninger af Erik Heide (Mors). Der kan bestilles rundvisninger – det koster kr. 50 pr. person. Beløbet går til Skulpturlandsby Selde.

Skulpturlandsby Seldes kunstudstilling 2020

På grund af corona-krisen måtte den planlagte kunstudstilling med kunstnere, børn og unge denne sommer udskydes til næste år. Det er vi meget kede af, men det kunne ikke gennemføres.

I 2021 skal arbejdet med børn og unge på Nordsalling i samarbejde med en række skoler gennemføres.

Arbejdet med at gøre “gartnergrunden” til Seldes Skulpturhave er i gang – der bliver skabt en ny tilgang til området og i løbet af efteråret vil der åbnes for offentlig tilgang til haven.

Fest foran Da Winti fordi Skulpturlandsby Selde fik tildelt “Den midtjyske kulturpris 2019”, hovedprisen på kr.50.000, d.25.06.2019

Kunstudflugt til Skulpturlandsby Selde

Der er så meget kunst at se i Skulpturlandsby Selde! I forhold til indbyggertallet er det den landsby i Danmark, hvor der er mest kunst pr. indbygger.

Foldere om skulpturerne kan hentes i Dagli’ Brugsen, i Da Winti, i Selde Kirke og i Seldeco. Der er kort over placeringen af de enkelte værker, så man selv kan finde dem på en rundtur og desuden er der særlige foldere om udstillingerne i 2017 – 2019. De viser de nye værker og de kunstnere, som har lavet dem. Vil man besøge Da Winti kan man lave en aftale (21728772), og det er også muligt at bestille frokost eller kaffe og kringle, så man har kræfter til at nyde kunsten!

Karin Lorentzen: Seldefadet – hænder der bærer

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close